Samoerai

Samoerai

Samoerai is een Belgische strip waarin het verhaal wordt verteld de queeste van de samoerai Takeo.  De reeks doet soms wat aan die andere prachtige reeks, Kogaratsu denken, maar de tekenstijl, pagina-indelingen en verhaallijn van Samoerai zijn heel helemaal anders. 

Takeo’s queeste begint als hij vertrekt uit een klooster op zoek naar zijn verdwenen broer en naar de betekenis van de geheimzinnige tatoeage op zijn lichaam.  Tijdens die zoektocht beleeft hij tal van avonturen en in menig avontuur kruisen de ‘Zusters van de schaduw’, een groep gemaskerde geheimzinnige strijdsters zijn pad alsook de naamloze monnik.

De reeks is van scenarioschrijver Jean-François Di Giorgio (die we allemaal kennen van Shane) en de prachtige tekeningen van tekenaar Frédéric Genêt.    Cristina Mormile (bekend van ‘Western Valley’) heeft vanaf nummer 10, Ririko, de fakkel overgenomen van de Genêt.

Ze blijft trouw aan de originele tekenstijl van Genêt, maar weet toch haar eigen stempel op de reeks te drukken.  De originele Franstalige reeks wordt uitgegeven door uitgeverij Soleil, de Nederlandstalige versie door uitgeverij Daedalus.

Door de groeiende populariteit van Samoerai, bracht Daedalus twee spin offs uit van de reeks, Samoerai legendes & Samoerai origine (over de jeugdjaren van Takeo).

In 2013 verscheen de spin off Samoerai Legenden. Het was de bedoeling om via alleenstaande verhalen enkele van de figuren wat meer uit te diepen zoals Furiko, één van de zussen van de schaduw, maar de reeks lijkt intussen meerdere verhaallijnen door mekaar te verweven.

In 2018 verscheen de tweede spin off van de reeks, ' Samoerai origine. Deze reeks gaat dieper in op de jeugdjaren van Takeo. Scenario is nog steeds van Di Giorgio, maar de tekeningen van Vax (die we kennen van die andere reeks over een (weliswaar vrouwelijke) Samoerai, Sensei.

Personages uit Samoerai

Nog geen personages in de database

Slogans, weetjes en trivia uit Samoerai

Er zijn nog geen trivia voor deze reeks in onze database