Home StripreeksenLargo Winch

Largo Winch

Largo Winch

Largo Winch is een Belgische stripreeks van Jean Van Hamme (Bekend van ‘XIII’, ‘Thorgal’, ‘Een avontuur zonder helden’, ‘De Meesters van de Gerst’ en zoveel meer meesterwerken) en van tekenaar Philippe Francq.

Het eerste album, De erfgenaam, dateert van 1990 en is gebaseerd op de gelijknamige romanreeks die van Jean Van Hamme uitbracht in zes delen op het einde van de jaren 70. Uitgeverij van deze reeks is ‘Dupuis’.

Het hoofdpersonage in de reeks is Largo Winczlav of Largo Winch, een Joegoslavische wees die de holding, Group W, ter waarde van tien miljard dollar erft van zijn adoptievader, Nerio Winczlav (hoe die zijn fortuin vergaarde, ontdek je in Fortuin van de Wincslavs).

De eerste albums verhalen over hoe Largo, na de moord op zijn adoptievader, het zalenimperium moet overnemen en dat gaat niet zonder slag of stoot.  Er zijn immers talrijke kapers op de kust, die het fortuin van Nerio willen afpakken van Largo.  Largo moet alles uit de kast halen om het imperium van Group W en zelfs zijn leven veilig te stellen.

De albums van Largo Winch zijn telkens tweeluiken, m.a.w. twee opeenvolgende albums vormen één volledig verhaal.

Tot en met 2015 waren Van Hamme de scenarist en Francq de tekenaar van de reeks. In 2015 besloot Jean Van Hamme echter met de reeks te stoppen.  Het twintigste album, 20 seconden is het laatste album van zijn hand in de reeks Largo Winch.

De Voormalige journalist en schrijver, Eric Gioacometti nam de reeks over van Jean Van Hamme.  Het eerste album met hem als scenarioschrijver, Morning Star, verscheen in 2017.

Personages uit Largo Winch

Nog geen personages in de database

Slogans, weetjes en trivia uit Largo Winch

Er zijn nog geen trivia voor deze reeks in onze database