Elfen

Elfen

Elfen is een uit het Frans vertaalde fantasyreeks over… elfen! Het is een conceptreeks, met onafhankelijke verhalen die zich afspelen in de Wereld van Arran.  Arran is een prachtige fantasy wereld die werd gecreëerd door de scenaristen Jean-Luc Istin, die we kennen van die andere mooie reeks ' De druiden' en Nicolas Jarry die eerder al furore maake met de science fiction reeks, Conquests.    

Er zijn 6 elfenvolkeren: blauwe elfen, boselfen, witte elfen, halfelfen, rode elfen en zwarte elfen. Er zijn 5 duo’s scenarist/tekenaars die elk een elfenvolk voor hun rekening nemen. De albums kunnen afzonderlijk gelezen worden per elfen volk maar er zitten verhaallijnen over de volkeren heen verweven. De rode elfen hebben (nog) geen cyclus.

  • De ‘Blauwe Elfen’ zijn voor de rekening van Jean-Luc Istin ( De druiden) & Kyko Duarte (De hand van de Duivel) 
  • De ‘Boselfen’ zijn geschreven door Nicolas Jarry (' De meester inquisiteurs') en getekend door Gianluca Maconi & Bertrand Benoît ( Orakel’)
  • De ‘Witte Elfen’ zijn creaties van Olivier Peru (‘Androïden’), Stéphane Bileau en  Pierre-Denis Goux (' Merlijn de profeet’)
  • De ‘Halfelfen’ zijn van de hand van Éric Corbeyran ('14 - ' 18, Jean-Paul Bordier ( De meester inquisiteurs, Gwendal Lemercier ( Zij schreven geschiedenis) & Bojan Vukic (‘ De Ouden).
  • De ‘Zwarte Elfen’ tenslotte komen voort uit de samenwerking van Marc Hadrien met Ma Yi (‘Yuna’), Popescu (‘De Meester Inquisiteurs) & Dana Dimat

Daedalus vertaalde deze magische Franse reeks in 2014 naar het Nederlands. Naast ‘Elfen’ bestaan er ook nog de nevenreeksen die zich afspelen in hetzelfde universum: Dwergen, Orks en Goblins en Magiërs

Personages uit Elfen

Nog geen personages in de database

Slogans, weetjes en trivia uit Elfen

Er zijn nog geen trivia voor deze reeks in onze database

Elfen albums