Home StripreeksenDe vijf rijken

De vijf rijken

De vijf rijken

Naast Canardo en Blacksad is dit ook een reeks met een ‘antropomorf universum’ (een wereld waar de mensen worden voorgesteld als dieren).

David Chauvel, die de reeks heeft bedacht, vormt samen met Melanie Andoryss (aka als Melanie Guyard, de Franse Fantasy schrijfster) en Patrick Wong een trio met de mysterieuze naam, Lewelyn.  En wat mysterieus mag het zijn, want als je fan bent van Game of Thrones, politieke intriges, plotwendingen, moord en de nodige spanning dan ben je bij deze reeks aan het juiste adres.

Chauvel kennen we van Ring Circus, Masker van duizend tranen en Robilar.

De tekeningen zijn van de hand van de Fransman Jérôme Lereculey die we kennen van Toen en Wollodrin. Didier Poli, van oa Kind van het onweer zorgt voor de kostuums en de decors. 

Lewelyn en Lereculery zijn erg ambitieus met dit project. Het plan is om 30 albums te publiceren.  5 cyclussen van telkens 6 albums.

Iedere cyclus speelt zicht af in één van de 5 Rijken.  5 rijken die worden bestuurd door telkens een andere dierensoort.  Je hebt het rijk bestuurd door De Katachtigen, waar de rivaliteit tussen de leeuwen en de tijgers hoogtij viert. Het rijk Der Apen, De Beren, De Hertachtigen en tenslotte het Rijk van de Reptielen.

Het verhaal start bij een betwiste troonopvolging en die 5 Rijken in een vreselijke oorlog kan storten. Daar de Koning op sterven ligt beginnen de intriges en complotten tussen de politici aan het hof en ver daarbuiten.  In elk deel komen er steeds weer nieuwe personages en onverwachte plotwendingen bij.  

Personages uit De vijf rijken

Nog geen personages in de database

Slogans, weetjes en trivia uit De vijf rijken

Er zijn nog geen trivia voor deze reeks in onze database