Home StripreeksenDe druiden

De druiden

De druiden

De Druïden speelt zich af in Groot-Brittanië in de vijfde eeuw na Christus.  Het Christendom is aan zijn opmars in de wereld bezig en doet er alles aan om de oude religies uit te roeien.  De Bretonse monniken zijn volop bezig met de evangelisatie van Groot-Brittanië.

Op zekere dag worden een aantal  monniken op mysterieuze wijze vermoord en een katholieke priester, broeder Gwénolé, vraagt de druïde Gwenc'hlan en zijn leerling Taran om deze moorden te onderzoeken.

Het onderzoek naar de moorden leidt Gwenc'hlan en zijn leerling Taran door de Keltische wereld, naar de legendarische stad Ys,  het kasteel Tintagel van koning Arthur, naar Stonehenge en vervolgens naar het land van de Picten en de Schotten terwijl ze talrijke avonturen beleven.  De verhalen zijn zeer goed geschreven en de tekeningen zijn prachtig. 

Het hoofdpersonage, Gwenc'hlan, doet soms wat denken aan het hoofdpersonage uit ‘The Name of the Rose’ van ‘Umberto Eco’ (weliswaar een monnik en geen druïde), maar dat is misschien omdat ik door het lezen van deze reeks automatisch de link maakte naar dat andere filmische meesterwerk uit de middeleeuwen.

Het scenario voor deze historische reeks komt uit het brein van de Franse auteurs Jean-Luc Istin en Thierry Jigourel.  Jean-Luc Istin kennen we ondermeer van de reeks ‘Aleph’ en Alice Matheson en Jigourel die naast mede-auteur van ‘De Druïden’ zijn brood verdient als journalist en auteur van historische boeken en romans.

Het prachtige tekenwerk in ‘De Druïden’ is van de Canadese tekenaar, Jacques Lamontagne die we ook kennen van ‘Shelton en Felter en Yuna

Bron: www.gobelijn.be

Personages uit De druiden

Nog geen personages in de database

Slogans, weetjes en trivia uit De druiden

  • De schrijvers laten in hun verhalen enerzijds echte personages uit de geschiedenis van Bretagne opduiken zoals de Bretonse heiligen Guénolé de Landévennec en Saint Budoc opdraven en anderzijds legendarische personages uit de Bretonse cultuur zoals de bard Gwenc'hlan en de prinses Dahud, de Keltische cultuur met Koning Arthur alsook de populaire cultuur met Roodkapje, weliswaar als menseneter.