Home StripreeksenBattle Angel Alita (Gunnm)

Battle Angel Alita (Gunnm)

Battle Angel Alita (Gunnm)

Battle Angel Alita is een Japanse cyberpunk mangaserie die draait rond het hoofdpersonage Alita, een cyborg met geheugenverlies.

Battle Angel Alita speelt zich af in een dystopische, post-apocalyptische toekomst (later in de serie wordt duidelijk dat het in de 26ste eeuw plaatsvindt) met een elite die in de zwevende stad Zalem (in oudere uitgaves ook wel Tiphares genoemd) woont, terwijl het plebs op de schroothoop onder de stad woont (Kuzutetsu in de Japanse versie, The Scrapyard in de Engelse vertaling).

Alita wordt op een schroothoop gevonden door de cyberarts Ido, die haar terug tot leven brengt.

Ondanks haar geheugenverlies blinkt ze uit in de vechtsport Panzer Kunst.

De serie is ook bekend onder de naam Gunnm.

Personages uit Battle Angel Alita (Gunnm)

 • Alita
  Alita of Gally is het hoofdpersonage uit de mangaserie Battle Angel Alita. Het is een cyborg met geheugenverlies die ooit elitesoldaat was.
 • Desty Nova
  De geniale, excentrieke, maar ook gestoorde wetenschapper Desty Nova kan met nanolichamen bijna doden terug tot leven wekken. Lust erg graag flan.
 • Hugo
  Hugo is Alita's eerste grote liefde. Als wees is zijn hele leven erop gericht om Zalem te bereiken. Uiteindelijk zal deze queeste hem fataal worden.
 • Ido
  Ido is de cyberdokter die Alita vond op de schroothoop in zijn zoektocht naar cyberlichaamsdelen voor zijn patiƫnten.
 • Zapan
  Zapan is een zeer bekwame hunter-warrior en rivaal van Alita. Hij krijgt uiteindelijk zelf een prijs op zijn hoofd voor de moord op zijn geliefde.

Slogans, weetjes en trivia uit Battle Angel Alita (Gunnm)

 • In 2019 bracht James Cameron - de man achter Titanic en Avatar - de film Alita: Battle Angel uit. De film is gebaseerd op de eerste 3 boeken van de mangaserie.
 • Al in 1993 werd een anime-film uitgebacht die is gebaseerd op de eerste 2 boeken van de reeks.
 • De vertalingen van de namen uit de serie verschillen naargelang de uitgave. De zwevende stad Zalem wordt in sommige uitgaves Tiphares genoemd, terwijl de naam van hoofdrolspeelster Alita soms ook wel als Gally werd vertaald.
 • De serie verscheen eerst in 1990 in het mangamagazine Business Jump. Pas later werden de gebundelde verhalen apart gepubliceerd.